søndag den 9. oktober 2011

Tutorials - maskinquiltning, 2. del

Her kommer fortsættelsen med maskinquiltning med frysepapir. Her kan man se, hvordan det ser ud, når papiret er blevet fjernet. Jeg har valgt at quilte den blå kant med frihåndsquilt, hvor jeg lige har lavet et loop omkring hver prik i det mørkeblå stof. Det tager sin tid at quilte sådan et stort tæppe, men når jeg går til og fra, er det ikke så slemt. Et par uger har det dog taget, og jeg er nogenlunde tilfreds med resultatet.

Nu skal kanten laves. På dette tidspunktet er mønstret "slidt op", og det kan næsten  ikke hænge fast mere. Som man kan se, har jeg nu skilt blomsterne ad, for at tilpasse dem i kanten, så der er nogenlunde lige langt imellem blomsterne. På modsatte side sidder blomsterne forskudt, som på hele resten af tæppet. Hvor jeg brugte min skabelon, som var en lang række, til jeg mødte et af felterne med motiver.


Her kan ses noget af bagsiden af tæppet. Jeg kan godt lide at stofferne på forsiden går igen på bagsiden, og hvis jeg har nogle stumper tilbage, så syr jeg dem sammen. På den måde får jeg anvendt den mindste lille stump, der er tilbage. 


Her et lille uddrag af forsiden. Rundt om motiverne anvender jeg en nylontråd, så det nærmest er usynlig, det jeg syr. Jeg gør det for at undgå, at det hvide felt puffer for meget op. Hvis nogen synes, at de har set tæppet før, så er det fordi jeg har syet et tilsvarende her i foråret. Det var vist det aller første jeg lagde ind på min blog, da jeg oprettede den i foråret. Jeg har jo den uvane altid at lave tingene 2 gange, selvom det mod slutningen ikke kan blive ved med at være lige spændende.


Nu er det endelig færdigt, så venter jeg bare på, at det skal blive jul, så der er en lille dreng, der kan få det i julegave, så han har et dejligt lunt tæppe at putte sig under.2 kommentarer:

  1. Superflot tæppe. Din quilt ser godt ud, men det er sikkert også svært

    SvarSlet
  2. Flot tæppe og en flot quiltning også og en fin forklaring til din tutorial.

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...