mandag den 11. februar 2013

Tutorial - applikation med knaphulssting

Som det sikkert er gået op for de fleste, der følger med i min blog, er jeg ret glad for applikere med knaphulssting. Jeg syr helst på maskine, men de kan også sagtens syes i hånden. Jeg har efterhånden lavet ret mange dækkeservietter, men også tæpper med denne metode. Jeg synes at applikation, hvor kanterne er bukket om og som syes i hånden er meget flot, men det tager rigtig lang tid, og det er ikke noget, der altid passer sammen med min tålmodigheden.

Jeg vil vise min metode, hvor jeg bruger vliesofix og teflonbagepapir. Først har jeg tegnet alle delene op på vliesofix, strøget det på de valgte stoffer og klippet det ud lige i stregen. Husk det skal være spejlvendt, og der skal være lidt ekstra sømmerum der, hvor et lag stof skal gå ind under et andet lag. Man kan bruge en lyskasse og tegne motivet op på bagsiden af sit mønster. Det er en god idé at nummerere delene, så de bliver strøget på i den rigtige rækkefølge.


Det kan være svært at se igennem mange lag, så det er en god idé at sætte de små enkelte dele på først -  Husk at lade papiret sidde på det nederste lag.


Så er de hvide dele strøget på.


Nu skal delene placeres i den valgte rækkefølge. Her kommer mit teflonbagepapir ind i billedet, som lægges ovenpå mønsteret. Hvis man kommer til at stryge forkert, kan stofdelen nemt pilles af igen så længe det kun er strøget ovenpå teflonlaget. Og husk teflonlaget imellem, jeg har prøvet at stryge ovenpå papiret, det var altså ikke nogen succes.


Når alle delene er strøget ovenpå hinanden, kan hele elementet pilles forsigtigt af, for på dette tidspunkt skulle det gerne hænge sammen.


Til sidst placeres elementet på stoffet, så er det lige før man er klar til at sy.


Nu kan man med fordel lige tegne detaljer op, som jeg syr med ligeud sting efterhånden, som jeg når til dem under applikationen med knaphulssting. Jeg syr 2 gange oveni hinanden - frem og tilbage - og fortsætter med knaphulssting. Hvis der er et sted, hvor man har syet med knaphulssting i forvejen, sætter man bare maskinen på ligeudsting og syr hen til det næste sted langs med knaphulsstingene lige i kanten.


Her er lige et motiv, som jeg har vist tidligere. Det er bare for at vise, hvordan det ser ud, når det er syet.


7 kommentarer:

 1. Det er fine ting du har lavet...
  Hilsen Mette

  SvarSlet
 2. Det er da en smart teknik.
  Man kan godt se, at du har prøvet det ,mange gange for du laver så flotte ting.

  SvarSlet
 3. Tusind tak for fin forklaring. Det er virkelig flotte ting.

  SvarSlet
 4. Tak for forklaringen. Nu tror jeg godt jeg tør gi mig i kast med det
  Det er så fine ting du laver
  Kh hanne

  SvarSlet
 5. det ser rigtig godt ud det du laver.
  Jeg sværmer også til den teknik. :)
  Syhilsner Kirsten

  SvarSlet
 6. Det teflonbagepapir er det ikke almindelig bagepapir?
  Mh Lone Morsing

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lone

   Det er ganske almindeligt teflonbagepapir, som man køber i supermarkeder. Det virker perfekt og koster kun en brøkdel af, hvad det koster i patchworkbutikker.

   Mange hilsner fra Gitte

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...