søndag den 6. november 2011

Applikation med frysepapir

Jeg har ofte stået og kigget over skulderen på Eva Johansen på træf og messer, når hun har siddet ved sin symaskine og lavet små fine applikationer med frysepapir og rivevlies. I dag har jeg været på kursus i Butik Kastanja for at lære teknikken. Det var en lang tur frem og tilbage til Fyn, men det gør ikke så meget, når man får noget med sig hjem.

For at nå hertil, har blomsten været igennem en længere procesFørst skal mønsteret tegnes over på rivevlies og tilsvarende på frysepapir, og alle de små dele klippes ud.


Der må ikke være kanter og hak, så de små dele biver kigget godt efter af Eva. Hun er meget omhyggelig, så det skal vi selvfølgelig også være for at få et godt resultat.


Derpå skal der findes stof, som skal stryges på med et lille ministrygejern. Det er altså ikke så lige til at få det til at hænge fast. Når det er gjort sættes alle dele fast med nåle.


 Så er man klar til at sy blomsten ned på det tegnede rivevlies.

Næsten færdig. Det er ikke så nemt, som man lige skulle tro, og det kræver stor tålmodighed og fingersnilde, men nu har jeg da prøvet. Så skal jeg bare have rutinen.Efter 5 timers intensiv tegning/klipning/syning er elevernes blomster færdige.

4 kommentarer:

 1. Ja det er flotte blomster vi har lavet, og det var en hyggelig og lærerig dag.

  SvarSlet
 2. Det ser rigtig flot ud. Kan ikke få min blog til hverken det ene eller andet.
  Kan heller ikke se dit opslag.

  SvarSlet
 3. Flotte blomster i har lært at lave, det må jeg lige høre lidt mere om på onsdag. Sjovt at du har været på kursus med min søster.

  SvarSlet
 4. Tak for nogle detaljerede billeder af den teknik. Jeg har godt set de flotte blomster rundt omkring i Blogland, men jeg vidste ikke hvordan de blev lavet. Godt gået!

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...