torsdag den 15. september 2011

Tutorials - Maskinquiltning

Jeg har mange spændende quiltebøger, og nogen af dem er beregnet til, at man kan maskinquilte. De mest velegnede mønstre er, når der er 1 eller højst 2 ubrudte linjer, så man ikke skal bryde tråden. Det er et stort arbejde at tegne af, lave skabeloner, og tegne op på sin quilt. Man kan selvfølgelig frihåndsquilte, men indtil nu er jeg kun kommet til, at man kan doodle - det vil sige nærmest som brikker til et puslespil, som man fylder hele fladen ud med.

Hvis jeg gerne vil have et motiv er en af mine metoder denne:

Jeg kopier mit mønster op på fotokopimaskinen i den ønskede størrelse og limer det sammen med tape til ønsket længde eller bredde.


Derpå tegner jeg det over på frysepapir og klipper det ud.


Nu stryger jeg det over på min quilt. I starten er det nemt at få papiret til at hænge ved, men til sidst er jeg nødt til at sætte skabelonen fast med nåle når jeg har haft det af og på mange gange. Lidt doven er man jo, så jeg har kun lavet en række, men kunne selvfølgelig bare lave nogle flere. Jeg går ind for genbrug. Det sker også det går lidt i stykker, når jeg kommer til at sy i papiret eller når jeg skal rykke det af. Det gør ikke så meget, for jeg bruger det  kun til at styre efter, fordi jeg endnu ikke er så god til at frihåndsquilte.


Så er et bare med at gå i gang, og sy udenom skabelonen. Denne metode duer altså kun, vis jeg vælger et motiv, hvor der ikke er nogle linjer, der krydser hinanden. Hvis det er tilfældet, så er jeg jo nødt til at lave skabeloner til hver enkelt blok, fordi papiret går i stykker, når jeg river det af. Man kan med fordel bruge almindeligt mønsterpapir som det, man bruger til snitmønstre. Man kan også købe noget specielt papir, der ligesom er vokset. Det er også rigtig velegnet.


Her ses hvordan jeg syr udenom skabelonen. Det er bare med holde tungen lige i munden. Når jeg er færdig rykker jeg som sagt papiret af. Det skal gøres med forsigtighed, for det skal bruges igen til den næste række.  Metoden fungerer for mig, men det er ikke sikkert det er efter bogen at gøre det på denne måde.


Jeg er ikke helt færdig med tæppet, men lover snart at vise det færdige resultat.

7 kommentarer:

 1. Det ser jo så nemt ud på billeder når du viser det, meeeen....

  Det skal prøves.

  SvarSlet
 2. Det kan være at jeg skal prøve din metode. Det lyder til at være noget jeg godt kunne enes med :-)

  SvarSlet
 3. det ser smart ud...det må bestemt prøves.

  SvarSlet
 4. Hvis det fungerer for dig er det jo super, men et stort arbejde. Jeg er heller ikke nogen ørn til maskinquilt, så måske jeg også skulle prøve.

  SvarSlet
 5. Det glæder jeg mig til, at se det færdigt, Jeg har en drøm om jeg selv vil lave lidt quilt arbejde men mangler plads, så jeg beundrer andres arbejder istedet ..

  SvarSlet
 6. Fin metode du har fundet frem til, og fine foto`s du har lagt ind for at ilustrere hvordan du gør.

  SvarSlet
 7. Flot tutorials du har lavet. Meget detaljeret. Jeg er heller ingen ørn til frihånds quiltning, men skal dog på kursus i det til Januar.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...